Nieuws

Pony- en paardenkamp 21-22-23 juni 2024
Dit jaar zijn we met de vereniging op kamp geweest naar Erve Meenderinkboer in Markelo.
Wat was het gezellig en geslaagd! Het weer maakte het plaatje compleet 🌞
Het weekend was goed gevuld met buitenritten, de alleskunner, een bezoek aan de stal van Willem Greve, bonte avond en lekker eten
Oefencross 18 & 19 mei 2024
Wat was het mooi om zoveel deelnemers te hebben zien genieten in de afgelopen dagen.
Prachtig weer en een goede sfeer, enthousiaste deelnemers en net zo belangrijk, enthousiaste vrijwilligers waren de ingrediënten voor een geslaagd weekend.
Tot volgend jaar ! Op zaterdagochtend startten we met de bixiecross en aansluitend waren de pony’s en paarden. Op zondag vervolgden we de cross voor de pony’s en paarden.
Oefencross 13 & 14 mei 2023
Op zaterdagochtend starten we met de bixiecross en aansluitend de pony’s en paarden. Op zondag vervolgen we de cross voor de pony’s en paarden.
Vernieuwde bodem in onze buitenbak 21 juli 2022
Op 21 juli is de gehele bodem van de buitenbak op de schop gegaan. Bovenste laag er uit, gaten opgevuld en vervolgende de laag aangevuld met nieuwe vulling teruggeplaatst. We kunnen we genieten van een fijne bodem.
Pony- en paardenkamp 17-18-19 juni 2022
Dit jaar hebben we ons kamp gehouden op de Alberthoeve in Wateren. Pony’s en paarden in een ruime stal en weidegang. Zelf verbleven we in een gezellige groeps-accommodatie.
Fijne lange bosritten gemaakt en we konden lekker met de paarden de Spartelvijver in. Het was een zeer geslaagd weekend en hopelijk is volgend jaar iedereen er weer bij.
Oefencross 14 & 15 mei 2022
De zaterdag zijn we gestart met de allerkleinsten in de bixie, met aansluitend de 60 en 80 cm.
Zondag was het wederom de beurt aan de deelnemers van de 60 en 80 cm. Met een mooi aantal deelnemers aan onze oefencross, kijken wij terug op een super geslaagd weekend!
Wij hopen dat de deelnemers net zo positief terug kijken op hun deelname, als wij op het hele weekend.
Clubkampioenschappen 25 september 2021
Na vorig weekend een geslaagde oefencross te hebben georganiseerd mochten onze leden gisteren deelnemen aan de Clubkampioenschappen. Deze bestond uit de onderdelen dressuur, springen en natuurlijk de cross.
Na een geslaagde dag mocht Sophie van der Linden zich de nieuwe Clubkampioen van onze vereniging noemen.
2. Bodil Huijsmans
3. Linde van Oene en Charlotte Koopman
De Bixie kampioen werd Benthe Kats.
2. Sanne Antonissen
3. Nova Koerhuis

De dag werd afgesloten met een gezellige feestavond.
Wij willen nogmaals onze grondeigenaren en sponsoren bedanken voor het mogelijk maken van onze evenementen.
Oefencross 18 & 19 september 2021
Als organisatie hebben we geweldig genoten van dit mooie cross weekend!
Rond de 250 rondjes zijn er gereden door jong en oud. Sommige deelnemers hebben even ‘gezwommen’ in de waterbak, maar bijna iedereen is zonder schrammen en met een lach aan de finish gekomen. Daar doen we het als organisatie voor.
Iedereen heel erg bedankt voor de deelname en graag tot volgend jaar.
Pony- en paardenkamp 27-28-29 augustus 2021
Gelukkig kon dit jaar het kamp doorgaan! We hebben ons kamp gehouden op de Lourenshoeve in Den Ham. Pony’s en paarden in een ruime stal en zelf in een fijne ruime groeps-accommodatie.
Het was een zeer geslaagd weekend en hopelijk is volgend jaar iedereen er weer bij.
Oefencross 15 & 16 mei 2021
Met een record aantal deelnemers aan onze oefencross, kijken wij terug op een super geslaagd weekend!
Waar de weersvoorspellingen eerst niet al te best leken, mochten we achteraf niet klagen over de omstandigheden.
De zaterdag gestart met de allerkleinsten in de bixie, met aansluitend de 60 en 80 cm.
Zondag was het wederom de beurt aan de deelnemers van de 60 en 80 cm. Spannend wat het weer vandaag ging doen. Nog snel wat rijplaten geregeld om het in en uitrijden van de trailers goed te laten verlopen. Wat fijn dat de lokale ondernemers dan met ons meedenken over een oplossing die we bij Hoveniersbedrijf Barry Dijkman hebben gevonden, waarvoor dank.
Wij hopen dat de deelnemers net zo positief terug kijken op hun deelname, als wij op het hele weekend.
Nieuwjaarsrit 3 januari 2021
Op de frisse zondagochtend van 3 januari 2021 hebben we in groepjes een rit van 10 kilometer op de Sprengenberg gereden. Genoten van de mooie omgeving, maar vooral van de gezelligheid met elkaar en natuurlijk volgens de Corona-proof-regels.
Voor de eerst foto’s, klik hier
Oefencross inclusief bixiecross, 12 & 13 september 2020
Zaterdag 12 en zondag 13 september 2020 is er voor het eerst een 2-daagse oefencross georganiseerd. Omdat er zo veel belangstelling was en omdat de bixiecross op zondag 16 augustus zo succesvol was, is er besloten de cross over twee dagen te verdelen.

Op zaterdagochtend kon de Bixie van start en de middag de eigen leden en deelnemers die niet op zondag konden. Zowel op zaterdagmiddag als op zondag konden paarden en pony’s starten. Individueel of in groepjes, hoge of lage hindernissen, dit mochten de deelnemers zelf bepalen.
Beide dagen zijn zeer goed verlopen en we hadden uiteraard veel geluk met het mooie weer. We hopen dat iedereen genoten heeft en hopelijk allemaal tot volgend jaar!

Mocht je na dit weekend enthousiast zijn geworden en je overweegt om lid te worden van onze gezellige vereniging: je bent van harte welkom. Zowel pony- als paardenleden. Proeflessen zijn mogelijk.
Bixie Oefencross
Zondag 16 augustus 2020 is er een Bixie oefencross georganiseerd. Dit is voor de kleinsten die willen beginnen met het rijden van een cross. Eerst werd er een caprilli proef gereden; dit is een dressuurproef met enkele hindernissen er in. Deze werd verschillend met of zonder begeleiding van een ouder gereden. Na deze proef is er een pauze gehouden.
Vervolgens stond de cross door het bos op het programma. Deze was inclusief waterbak, waar de begeleidende ouder ook door heen mocht. Er waren twee winnaars en iedereen had een prijs. Niet alleen de deelnemende kinderen hebben genoten, maar iedereen die aanwezig was. En we hadden natuurlijk geweldig mooi weer.
Cross les
Zondag 14 juni 2020 hebben twee jeugdleden cross lessen georganiseerd. Dit was op het terrein bij Michiel Mulder. Er was veel belangstelling en in no time zaten de lessen vol. Verdeeld over drie groepen is er enthousiast deel genomen aan de lessen, met ook hilarische momenten.
Enthousiaste en tevreden deelnemers die een herhaling van de leerzame lessen wel zien zitten.
Pony-lessen weer begonnen
Eindelijk kunnen we weer lessen! Sinds 5 mei 2020 zijn de pony-lessen (rijdende leden onder de 18 jaar) weer begonnen. Dit met in acht neming van alle geldende corona-regels.
Pony- en Paardenkamp
De nieuwe datum voor het pony- en paardenkamp is bekend: 2-3-4 oktober 2020!
Hopelijk zijn alle corona-maatregelen dan opgeheven en kunnen we 3 dagen lang, leuke en gezellige activiteiten hebben, met en zonder pony’s, maar vooral met
natuurlijk! Dit jaar een nieuwe en zeer mooie locatie!
Gastlessen
Daphne Buis zit in het laatste jaar van haar opleiding. Ze organiseert een oefen-
evenement in de vorm van gastlessen. Deze worden gegeven als dressuurlessen
en een springles voor eigen leden. Dit zal plaatsvinden op 19 januari 2020
Pony- en PaardenkampGEANNULEERD i.v.m. regelgeving Corona
Helaas gaat het geplande kamp op 31 mei – 2 juni 2020 niet door in verband met de Corona regelgeving. Maar we hebben een nieuwe datum: 2-3-4 oktober 2020!
Lampen buitenbak
Op 28 december 2019 zijn de oude oranje lampen van onze buitenbak vervangen door
mooie heldere ledlampen.